Sådan blev James Bond og Omega Seamaster et makkerpar

Den nye trailer er faldet for det, der allerede udformes som en af 2020\’s største film fra en af de mest rentable biograffilm nogensinde – den 25. Bond-film, No Time To Die.

James Bond handler lige så meget om mærker, som han handler om blondiner og at desarmerer bomber. Bilen, dragten, uret. Ingen af disse ting er utilsigtede, og frigivelse og promovering af en Bond film er derfor nogle ekstrem vigtige øjeblikke. Så det bør ikke komme som nogen overraskelse, at annonceringen af et nyt 007 godkendt ur, omega seamaster Diver 300M 007 Edition, i høj grad hænger sammen med den nye trailer til James Bond filmen.

Omega Seamaster

I løbet af årtier har 007 brugt mange ure, men hans forhold til Omega har været særlig langvarigt. Første gang Bond bar Omega var i 1995\’s Goldeneye, hvor han blev han spillet af Pierce Brosnan, der som Daniel Craig også har den dag i dag, havde en Seamaster på håndleddet.

For en bestemt type mand, er det svært at finde en karakter mere ambitiøs end James Bond. Alligevel var superspionen i begyndelsen af 90\’erne langt fra en sikker satsning. Filmfranchisen havde sovet siden 1989, og Timothy Daltons optræden var næsten nok til at trække spionen tilbage permanent, så Goldeneye var et sats fra urindustriens legende Jean-Claude Biver, som dengang var ansat hhos Omega.

Bivers mesterslag var ikke bare at lægge et Omega ur på Bonds håndled – det var at bruge Bond som en de store brandambassadør for Omega. Et genitræk, og det forstærkes især af, at Bond i 25 år efter, stadig er iført Omega ur, selvom bilerne og dragterne har ændret sig gennem tiden.

Hvilket seamaster?

Så hvad med uret? Det er et Omega Seamaster, med et design så gammelt som dets forhold til Bond. Med sin moderne kabineform og markant dykkerramme, er dette et ur bestemt et, som formår at skille sig ud fra mængden.

Det seneste sats i forbindelse med den nye Bond film gør, at hele uret er gennemtestet hele vejen igennnem for at sikre, at det er et af de mest pålidelige mekaniske ur hele vejen rundt. Men ud over bevægelsen, er der også andre ting, som er helt specielle ved uret. Først og fremmest 42 mm. Ikke stål, men letvægts grad 2 titanium, helt ned til  armbåndsuret som, udover at være nyt, også modtog nogle direkte design input fra Daniel Craig ham selv.