Sådan afslører urskiven om dit Omega ur er fake

Omega : det foretrukne urmærke for kendere. Dette mærke producerer nogle af de mest funktionelle og komplicerede ure på markedet uden at ofre stil eller kvalitet. Der er en grund til, at det første ur på månen var en omega. Disse ure er nogle af de mest holdbare i branchen.

Når forfalskere forsøger at efterligne klassiske modeller som Speedmaster eller Seamaster , prøver de at købe sig ind i brandets image af udholdenhed – endda gå så langt som at efterligne små detaljer, som gennemsnitsforbrugeren ikke ville lægge mærke til. For at beskytte dig mod at falde for en falsk Omega urfidus skal du følge denne vejledning, vi har sammensat for at skelne mellem en ægte Omega og en forfalskning på omega urskiven.

Hvordan skal urskiven se ud?

Først skal du undersøge drejeknappen nøje og sørge for, at alt er stavet korrekt, jævnt fordelt og rent anvendt. Den nemmeste måde at afgøre, om et ur er falsk, er ved at få øje på stave- eller graveringsfejl. På et autentisk Omega skal Omega logoet være et separat stykke metal, der er fastgjort til urskiven. Hvis det er malet på, ser du straks en forfalskning.

Viserne er lydløse

Omega har ligesom de fleste luksusmærker, udstyrer sine ure med schweiziske bevægelser, hvilket gør bevægelsen fra sekundviserne glat og flydende og fjerner den tikkende lyd, som kvartsure typisk har. Hvis din Omega tikker eller har en anden viser, der stammer langs inde i uret, er det sandsynligvis en falsk.

Du bør også afprøve kronens justeringsmuligheder. Når du trækker det op for at justere klokkeslættet, skal omega viseren også stoppe for at sikre nøjagtigheden af ​​tiden. Et falsk Omega ur har en anden viser, der fortsætter med at bevæge sig, selv når du justerer tiden.

Lyser i mørke

For at tilføje funktionalitet er Omega ure udstyret med reflekterende overflader, der lyser i mørket. Viserne, markørerne og en prik på den roterende ramme lyser alle i mørke, når de er blevet ladet. Et uautentisk Omega ur ses tydeligt på kvaliteten af ​​deres glød, men vil alligevel være uhyggelig tæt sammenlignet med en original. For at teste dette skal du derfor sætte uret under et stærkt lys for at lade op i mindst 15 sekunder og derefter slukke for lyset. Gløden fra uret skal være lys og jævn og skal vare i relativt lang tid for at kunne se resultatet af, hvorvidt det er en forfalskning.