Sådan adskiller Rolex sig fra andre urmærker

Rolex er virkelig ikke som ethvert andet urmærke. Rolex er et eget univers: respekteret, beundret, værdsa,  og kendt over hele kloden. Rolex laver ikke bare ure, og deres ure har påtaget sig en rolle ud over den blot som tidtager. Når det er sagt, er årsagen til, at Rolex er et Rolex, fordi de er gode ure og tidsløse. Mærket tager konceptet med schweizisk diskretitet til et nyt niveau. Her vil vi komme ind på, hvad præcis Rolex gør anderledes end andre urmærker.

Dyrt og vanskeligt materiale

Rolex bruger et dyrt og vanskeligt at maskine stål, fordi det ser bedre ud. Mange urelskere kender det faktum, at Rolex bruger en ståltype, som ingen andre bruger. Rustfrit stål er ikke det samme. Stål findes i forskellige typer og kvaliteter,  og de fleste stålure er lavet af en type rustfrit stål kaldet 316L. I dag er alt stål i Rolex ure lavet af 904L stål, og så vidt vi ved er der stort set ingen andre der gør.

Hvorfor? Rolex brugte tidligere det samme stål som alle andre, men omkring 2003 flyttede de hele deres stålproduktion til 904L stål. I 1988 frigav de deres første 904L stålur med et par versioner af Sea-Dweller. 904L stål er mere rust- og korrosionsbestandigt og er noget hårdere end andre stål. Det vigtigste for Rolex er, at 904L stål, når det arbejdet ordentligt med, er i stand til at tage og holde poleringer utroligt godt. Hvis du nogensinde har bemærket, at stål på et Rolex-ur ser anderledes ud end andre ure, skyldes det deres 904L stål, og hvordan Rolex har lært at arbejde med det.

Et naturligt spørgsmål er, hvorfor bruger ikke alle andre i urindustrien 904L stål? Et godt gæt er, fordi det er dyrere og meget mere kompliceret at bearbejde. Rolex måtte udskifte de fleste af deres stålbearbejdningsmaskiner og værktøjer til at håndtere 904L stål. Det gav mening for dem på grund af mængden af ​​ure, som de producerer, og fordi de fremstiller alle deres dele internt. De fleste andre mærker får deres sager fremstillet af eksterne leverandører. Så selvom 904L stål er bedre end 316L stål til ure, er det dyrere, kræver specielle værktøjer og færdigheder og er generelt sværere at arbejde med. Dette har i hvert fald hidtil forhindret andre mærker i at udnytte det og er noget specielt, som Rolex har. Fordelen er indlysende, når du har håndteret ethvert stålrolex-ur.

Hvis du selv er interesseret i at køb rolex ure, kan det gøres her.