Hvornår skal man gå til psykoterapi?

Har du nogensinde overvejet en psykoterapeut?

En psykoterapeut kan hjælpe mennesker ud af livets vanskelige perioder og er en vej til at komme videre, når livet gør ondt eller er meningsløst, mere end nogensinde før. Der kan være mange grunde til at man opsøger en psykoterapeut, for psykoterapi kan virkelig gøre underværker ned til mindste detalje. Det kan f.eks være en god idé at opsøge en psyketerapeut, hvis der er noget i dit liv som går dig på eller som  forringer din livskvalitet. F.eks. hvis du også døjer med sådan noget som: OCD (tvangstanker), depression, stress, mindreværd, generthed eller at du på et tidspunkt i dit liv har oplevet at blive mobbet, for det kan følge en rigtig langt i livet, og virkelig gøre ondt og give dig den værste følelse af traume og livskrise, da tankerne ikke bare lige forsvinder. Her kan du altså få hjælp til at komme videre med dit liv. Du får hjælp til personlig udvikling, og du behøver ikke være i krise, det kan også bare være fordi du gerne vil lære dig selv at kende eller udvikle dig selv i større grad. 

Hvad går det ud på, hvis man vælger at gå til psykoterapi? 

Du kommer først og fremmest til samtaleterapi.  Det er her ved hjælp af samtalerne at man fokuserer på først at identificere, hvad der er galt og hvor problemerne opstår og derefter at ændre de dynamikker, mønstre og mekanismer, der ligger bag symptomerne hos dig. Man italesætter og arbejder med dine  tanker, følelser og handlinger. En psykoterapeut vil give dig støtte og hjælpe dig med at få indsigt i og forstå dine psykiske problemer for derefter at give dem dig værktøjer som kan forbedre din livskvalitet. For nogle tager det meget lang tid, at komme igennem en behandling, da der er meget der skal bearbejdes, men for andre, er det bare en kortere periode og et mindre forløb som der er brug for. 

Det er vigtigt at man har nogle at tale med, og det kan være svært for dine omgivelser altid, at forstå hvordan du har det og oplever hverdagen. Derfor er det ikke altid en god idé, kun at gå til sine nærmeste når man har det svært. For det er ikke engang sikkert, de kan hjælpe dig særlig langt. Ofte vil man helst heller ikke altid sige sandheden, hvis den sårer vedkommende, hvor at en terapeut på profesionel vis, vil guide dig til at indse nogle ting, som der kan arbejdes med. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *