Få styr på hus og have til sommer

Når sommeren er ved at vise sig, ved solens varme stråler og den blå himmel, er det for mange også tid til at få styr på hus og have. Det er noget, vi netop udskyder hen over de mørke og kolde måneder, så vi bedre kan overskue opgaven med fornyet energi til den gode sommertid, der venter.

Der er mange praktiske ting at se til, når man skal have orden i huset og haven. Det kan være svært at vide, præcist hvor man skal starte. Men man må bare tage det en ting ad gangen, og se på det små fremskridt. Noget af charmen ved at have et hus og en have er også, at der netop er evige småprojekter at tænke på og tage sig til.

Få styr på de ujævne græskanter

En græskant er ikke bare en græskant. Den skal også passes og plejes. Det betyder, at du skal skære alle kanter til, så de står snorlige og flotte. Du bestemmer selvfølgelig selv, hvordan du gør det, men når der er uorden i græskanterne, er det typisk meget tydeligt og noget, der springer i øjnene.

Støv af og luft ud i hjemmet

Du kan se sommerens kommen som den store mulighed for endelig at kunne støve af og lufte ud. Det er noget, der for alvor er tiltrængt efter den lange og mørke vinter og det kølige forår. Der har vi tendens til at gemme os lidt væk, og derfor er det bare med at smække op for vinduerne, svinge kosten og kluden og lade alt støvet forsvinde ud af vinduerne.

Der er ikke noget mere tilfredsstillende end følelsen af, at der bliver hovedrengjort på årets første sommerdag, så du gør hele huset klar til den ventede og tiltrængte sommer.

Plant blomster i haven og sæt blomster på bordet

Haven har sikkert også ligget brak over de mørke måneder, og derfor kan du passende tage på tur for at købe farverige og friske blomster til haven. Du kan plante dem i alle bede, kroge og hjørner, så din have får et friskt og farverigt sommerpust. Du kan med fordel tage et par buketter i hånden og stille rundt omkring i dit hus – på borde og i vindueskarme. På den måde kan du tage lidt af sommeren med ind i dit hus, så du kan nyde sommeren og blomsterne hele tiden hele sommeren, uanset hvor du måtte befinde dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *