Gå til otlauridsen.dk

Træner / Instruktør

Trænere og instruktører er vigtige medspillere

Det er vigtigt at informere og oplyse trænere og instruktører om de nye tiltag i cafeen. De fungerer som rollemodeller for børn og unge og som caféens ambassadør i idrætshallerne.

Inddrag alle foreninger i sund kost arbejdet. Fortæl om de nye og sunde muligheder. Få foreningerne til at servere sund kost, når de afvikler spillermøder, forældremøder, holdaftener, fest for håndboldafdelingen, bestyrelsesmøder osv.

Få foreningerne til at forholde sig offensivt til en sund kost politik. Giv instruktørerne mulighed for at invitere på smagsprøver. Lad dem forklare deres hold/idrætsudøvere, at der bør være sammenhæng mellem fysisk aktivitet, bevægelse og sund kost.

Her kunne eliteidrætten netop være et forbillede for idrætsaktive børn og unge. Eliteidrætten kan give dem en forståelse for, at kosten også er et vigtigt element, når man dyrker idræt og særligt på eliteplan. Hvilket igen gør det væsentligt, at den sunde kost udbydes i cafeen.

Start sæsonen med et foredrag eller lad instruktører og trænere starte med en introduktion til, hvorfor hallen udbyder sund kost i cafeen og hvor vigtigt der er, eller hvor meget ekstra det giver, at spise sundt efter træningen.

Måske er der trænere eller instruktører som kan samarbejde med ”kokken”, så de får det bedst mulige udbytte ud af cafeen og menuerne. Samtidig kan de måske arrangere foredrag om sund kost, hvor de bl.a. kommer ind på:

  • Myter i forhold til hvad man må spise, når man træner?
  • Hvad skal jeg spise, når jeg træner på motionsniveau?
  • Hvad skal jeg drikke, når jeg træner på motionsniveau?


Men husk: hold det på et niveau, som passer til dem, du snakker med, så I ikke skræmmer nogen væk.

Kontakt os

Vil du høre mere - så kontakt OT Sport:

kontakt|ot-sport.dk
+45 75 150 150