Gå til otlauridsen.dk

Madplaner

Det handler om at forenkle hverdagen, og gøre det mere overskueligt at lave mad. Derfor kan det være en god idé at planlægge menuen ud fra samme eller få råvarer, så du kan købe stort ind og minimere spild.

  • Eksempelvis kan du bruge hytteosten i salatbaren og samtidig lave hytteostsalaten til sandwich og/eller som tilbehør.
  • Serverer du kylling til en spis-sammen-aften, så lav rigeligt, så du har til sandwich og salater dagen efter.
  • Brug rester af pastakødsovsen til en pizza, og er tomaterne ved at være bløde, er de rigtig gode at bruge til tomatsovsen.
  • Færdig pizzabund DC varenr.: 76963 eller 70933
  • Hvis du vælger at have tavler i din café frem for billeder, er det enkelt at ændre menuen, så du kan få brugt dine rester.
  • Tænk på strukturen i maden, såvel som smag og udseende. For at give menuen en ekstra appel, kan du servere et stykke grøn salat eller rå grønsager (f.eks. skrællede gulerødder) sammen med retten.
  • Brug en god kombination af forskellige størrelser og former i måltidet. Eksempelvis firkanter og striber/fritter.
  • Brug en kombination af farver som passer sammen. Stræb efter kontraster og flest mulige farver. Netop derfor præsenterer salatbaren sig godt.
  • En god regel er at bruge mindst to farverige fødevarer i hver menu. En skive tomat eller et grønt drys ved serveringen kan virkelig få kartoffelsalaten til at lyse op.
  • Du kan også bruge krydderier til at friske menuen op. Det er nemt lige at drysse lidt paprika på grønsagerne eller på kartoflerne, lidt friskkværnet peber på hytteostsalaten, karry på tunsalaten osv.
  • Undgå at have for meget af den samme slags mad i det samme måltid, variér med lidt sødt og lidt surt, lidt hårdt og lidt blødt. Det giver dine kunder en større tilfredsstillelse og mæthedsfølelse, når der er variation i maden.
  • Anret maden pænt på tallerknen. Husk det skal både se godt ud og smage godt.


Find yderligere inspiration og opskrifter her på siden eller klik ind på
www.altomkost.dk

Opskrifter

Vi har samlet en række opskrifter på sunde retter, som er lette og hurtige at lave – også uden kokkeuddannelse.

Børnemenuer

Samvirke artikel:
Her er børnemenuerne, du skal undgå

Sæson

Se hvilke fødevarer der er i sæson. Det er her, de produceres mest klimavenligt, og det er også der, de er billigst .

Citat:

"At udvikle sunde kostvaner allerede i barndommen er afgørende for at forebygge helbredsproblemer og alvorlige sygdomme både tidligt og senere i livet.”
(Kræftens Bekæmpelse, 2005).

Kontakt os

Vil du høre mere - så kontakt OT Sport:

kontakt|ot-sport.dk
+45 75 150 150
 

Begrænsninger ved sandwich

Vær opmærksom på, at der er begrænsninger i forhold til brød og fyld, når sandwichen skal holde sig frisk i lang tid:
Vælg brød, der også smager godt, selvom det ikke er sprødt.
Brug fyld, der ikke er for vådt/tyndt –Undlad at komme væde ved salsa og råkost

Saladette

Saladetten giver liv til din café med farver og dufte og giver samtidig mulighed for bedre udnyttelse af råvarer til både sandwich og salatbar.

Friskpresset juice - som pakkeløsning

Frisk frugt og grønsager til dine kunder i form af friskpresset juice. Ingen tilsætningsstoffer, kun ren energi!
Læs mere om Juice Kit

Mad og bæredygtighed

Tænker du over, hvilke konsekvenser den mad har, vi putter i munden, så læs mere om mad og bæredygtighed - at holde hus med miljøet. Her finder du også ideer til opskrifter.

Mad og bæredygtighed